You are here

Jonge singer-songwriter wil van nieuwe concertzaal in Lint een succes maken

Door admin Categorie:

Zanger/muzikant Jan Kerckhofs (27), bekend van zijn wekelijkse passage in de Ochtendshow bij Q-Music en zijn muziekvideo’s op YouTube met in totaal één miljoen hits, start in het najaar met een eigen concert- bij de bekende AED-Studio’s in Lint: Studio 3.

Jan Kerckhofs uit Edegem en zijn sidekick Eva Blom verzorgen al maanden elke maandag een cover op antenne bij Dauwe&Vancoillie op Q-Music. Zij spelen daarbij telkens in op de actualiteit. Zo maakten ze een veel beluisterde cover naar aanleiding van de aanslagen in ons land.

De Edegemse singer-songwriter begon zes jaar geleden ook filmpjes met covers te posten op YouTube. Vandaag heeft hij zestig filmpjes online staan, die samen meer dan één miljoen keer bekeken werden. De meest bekeken video is zijn akoestische Tomorrowland Tribute en daardoor kon hij dan weer in Duitsland, Zwitserland en Polen optreden.

Passie

Muziek is met andere woorden zijn passie en daar gaat hij nu nog verder in met een eigen permanente concertzaal.

Naast de organisatie van optredens wil hij ook de bedrijfswereld aanspreken om evenementen te organiseren. Afhankelijk van de set-up, biedt de zaal van 550 vierkante meter plaats aan evenementen voor honderd tot zeshonderd personen.

“Zoals bekend ben ik al mijn hele leven gepassioneerd door muziek. Twee jaar geleden ben ik professioneel beginnen optreden en ben ik gestart met de organisatie van mijn eigen muzikale concepten om jong talent te promoten”, zegt Kerckhofs.

“Ik droomde er al een tijdje van om een eigen zaal uit te baten, die onderdak biedt aan uiteenlopende muzikale evenementen met bekende en onbekende artiesten. Dat is Studio 3 in Lint geworden. Bedoeling is om jong talent een forum en een eigen concertzaal te geven voor cd-releases, try-outs en kleine concerten. Ook boekingskantoren, platenfirma’s en dergelijke kunnen er terecht. Het is niet de bedoeling om Lotto Arena’ke te gaan spelen of ruige concerten voor punk of heavy metal te organiseren. Het moet allemaal intiem blijven; zoals de muziek die ik maak.”

Plug and play

Dankzij de link met AED-Studio’s wordt Studio 3 een kant-en-klare, permanente concertzaal. “Plug and play zeg maar. Je huurt vandaag de hal, morgen kun je er al in spelen. De samenwerking is top. Als muzikant wilde ik er vooral over waken dat de zaal er goed uitzag en perfect klonk. Het is ook gewoon ‘cool’ om op te treden in Studio 3 op de site waar grote tv-shows als Belgium’s Got Talent, So You Think You Can Dance, De Gouden Schoen en de Mia’s worden opgenomen?”

Namen noemen is lastig, maar onder meer Joe FM zou plannen hebben om in september naar Studio 3 te komen. “Of het nu gaat over tv-shows, filmopnames, vakbeurzen of congressen en andere events: met onze zestien multifunctionele studio’s van 50 tot 3000 vierkante meter hebben we alles in huis om elke productie te ontvangen”, zegt grote baas van AED Glenn Roggeman.

“Ook een concertzaal verdient hier een plaats. Een jonge muzikant die zijn passie volgt en daar een businessplan aan koppelt, willen we ruimte geven. En als Studio 3 dan ook nog eens een podium kan bieden aan jong talent in Vlaanderen, is dit absoluut een meerwaarde.”